Villasukkakävelylle 🧦

Villasukkakävely on kuulemma muotia. Eikä se ole mikään vitsi, vaan ihan totisinta totta. Jalkaan kahdet tai kolmetkin villasukat, eikä mitään muita jalkineita. Sitten vaan pakkasella (ei tietenkään yhtään märällä kelillä!) ulos kävelemään. Jotkut lähtevät juoksemaankin.
Piti oikein tutkailla netistä (hakusanana *Villasukkakävely*) tietoa aiheesta. Viisaat kertovat, että villasukkakävely mahdollistaa jalan oikean asennon kävellessä. Samalla ihminen tuntee maaston eri tavalla kuin kenkien kanssa. Kun asiaa aloittaa, kehotetaan aloittamaan pienillä kävelylenkeillä, sillä aluksi jalat voivat vähän kipeytyä. Kun jalat tottuvat, moni kertoo, ettei haluaisi enää ollenkaan käyttää kenkiä.
Valitettavasti en voi asiaa itse kokeilla (jalkavamma vaatii jalkatuen), mutta uskon kyllä kokemuksen olevan hieno.

💬 Tuleepa mieleen eräs vähän toisenlainen villasukkajuttu. Olimme aikanaan Lillehammerin olympialaisissa ja siellähän oli todella kovat pakkaset. Yleisöstä moni paleli, vaan eipä monet norjalaiset… Heillä kun oli villasukat kenkien päällä! Kysyimme, mikä se juttu oikein on. He kertoivat, että ko. tapa eristää kylmää ja siksi heidän jalat eivät palele. Ei ollut tuolloin mukana sopivia villasukkia, mutta kyllä tuota tuli myöhemmin testattua ja todeksi havaittua. 👍

Yksi vastaus artikkeliiin “Villasukkakävelylle 🧦

  1. Anitta Julkunen 27.2.2024 — 10:08

    Villasukat ovat parhaat kylmäneristäjät!

    Liked by 1 henkilö

Kommentointi on suljettu.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close