Ei niin välttämätöntä 💣

Kyllä nämä pääministerin puheet tulevat nyt jo karmeina iskuina päähän! 🤬 ”– Jälleen kerran koko budjettikirja pitää käydä läpi ja miettiä, mikä ei ole ihan niin välttämätöntä, Orpo sanoo haastattelutunnilla.” Siis: mikä ei ole ihan niin välttämätöntä.
Vähennystarpeet kohdistuvat uutisen (https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/menoleikkauksia-etsittava-sote-tehtavien-karsimisesta-sanoo-orpo-ylella/8881468#gs.4nx1ai) mukaan sote-tehtäviin sekä kuntien ei niin välttämättömiin menoihin. Onko pääministerillä ja valtiovarainministerillä nyt putkinäkö? Näistä kohteistahan on revitty koko tämän hallituskauden ajan kaikki mahdollinen. Nyt halutaan kaataa kaikki sosiaalipalvelut ja kunnatkin varmaan voisivat lakata olemasta.
Jospa investoinnit ohjattaisiin oikeasti tarpeellisiin ja ne ei niin välttämättömät (esim. se tunnin juna) siirrettäisiin kauas tulevaisuuteen. Sotepalvelujen loputon niistäminen tuo ruuhkan toimeentuloluukulle ja se vasta kalliiksi tuleekin.

Olen seurannut tätä talouskesustelua ja ihmettelen monia hurskaita toteamuksia. Totuus on, että kun työttömiltä vähennetään korvauksia, jotta he hakeutuisivat töihin, pitäisi olla työtä, mihin mennä.
Kävin läpi (ties monennenko kerran) hallitusohjelman: https://valtioneuvosto.fi/hallitukset/hallitusohjelma#/ Suosittelen siihen tutustumista ihan kaikille. On niin paljon kauniita sanoja…

Minua ja varmaan monia muitakin kiinnostaa, mitkä asiat näille kahdelle ministerille ovat niitä ”ei niin välttämättömiä” ja mitkä ovat välttämättömiä. Eikä vastaukseksi riitä, että pidetään heikommista huolta, kun kerran niin ei käy.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close