Se vaan on pakko… 📱

Se vaan on pakko, sanovat pÀÀttĂ€jĂ€t suuressa viisaudessaan. Minua on alkanut ”ottaa pÀÀhĂ€n” tĂ€mĂ€ hokema. Ei, en ole eri mieltĂ€ sÀÀstötarpeesta, mutta olen valtavan eri mieltĂ€ monista keinoista.

SÀhköautoille veroa?!

Viime aikoina sÀhköautojen myynti ensin kasvoi kovalla vauhdilla, mutta nyt se on hiipunut merkittÀvÀsti. Olisko niin, ettÀ paljon puhuttu ympÀristöystÀvÀllisyys on osoittautunut osittain kuplaksi? KyllÀhÀn se kÀytössÀ on ympÀristöystÀvÀllisempi kuin polttomoottoriautot, mutta sÀhköautojen valmistus ei ole ollenkaan ympÀristöystÀvÀllistÀ.
No, kun sÀhköautojen mÀÀrÀ on kasvanut, samaan tahtiin autoveron tuotto valtiolle on kutistunut merkittÀvÀsti. MistÀ nyt saisikaan tarpeeksi tuloa liikennevÀylien lisÀksi ties minkÀ kaikkien menojen kattamiseen? Autoilun tuotoillahan on vuosikymmeniÀ katettu todella paljon muutakin kuin liikennevÀyliÀ ja muuta liikenteeseen kuuluvaa.
Aina on yksi keino: verotus! Kauan sitten keksittiin autoille ”vĂ€liaikainen” kĂ€yttömaksu. Kuten arvata saattoi, se vĂ€liaikainen-sana oli vain sanahelinÀÀ ja maksusta tuli pysyvĂ€. Nyt pÀÀttĂ€jĂ€t suunnittelevat sĂ€hköautoille kohdennettua autoveroa. Kun perusteluja on kysytty, on muistutettu yhtenĂ€ totuutena, ettĂ€ kuluttaahan ne sĂ€hköautotkin liikennevĂ€yliĂ€. Se on muuten totta! Kuitenkin se, ettĂ€ sĂ€hköautoille tulisi kohdennettu vero, ei saa tarkoittaa, ettĂ€ myös muille autoille tulisi nykyisten maksujen lisĂ€ksi jokin uusi ”saastutusvero”. KyllĂ€hĂ€n erilaisia veroja olisi niin helppo keksiĂ€ vaikka mille asialle.

Veronkierto kuriin!

MinĂ€ en ymmĂ€rrĂ€, ettei nykyhallitus satsaa merkittĂ€vĂ€sti veronkierron ehkĂ€isyyn ja poistamaan niitĂ€ porsaanreikiĂ€ lainsÀÀdĂ€nnöstĂ€. Onhan kĂ€sittĂ€mĂ€töntĂ€, ettĂ€ tiedetÀÀn miljardien (ei miljoonien, vaan miljardien!) veroeurojen olevan piilossa ties missĂ€, mutta niistĂ€ ei tĂ€mĂ€ ”Nyt vaan on pakko”-hallitus ole pĂ€tkÀÀkÀÀn kiinnostunut. Noiden miljardien avulla saisi maksettua melkoisen osan koko valtionvelasta. Mutta, eihĂ€n tĂ€mĂ€ hallitus ole siitĂ€ kiinnostunut, koska pÀÀtavoitteeksi nĂ€yttÀÀ tulleen heikommassa asemassa olevien kurittaminen.

NĂ€istĂ€ ”Nyt vaan on pakko”-aiheista voisi kirjoittaa kirjan. En kirjoita. Mutta, Ă€rsytyskynnys on todella matalalla, kun pÀÀttĂ€jien puheet ja teot ovat niin tajuttoman suuressa ristiriidassa. Se siitĂ€; kyllĂ€hĂ€n se jo ennakkoon tiedettiin…

2 vastausta artikkeliin “Se vaan on pakko… 📱

  1. Juuri joku kirjoitti lehdessĂ€ pakko-sanan kĂ€ytöstĂ€ laajastikin. Oikeassa olette, pakko on helpohko keino vedota asioihin, joita oikeasti ei aina olisi ”pakko” tehdĂ€.

    TykkÀÀ

    1. Todellista pakkoa on hyvin vÀhÀn. On vaan niin kivaa uhkailla ihmisiÀ pakolla.
      Nyt vois kyllĂ€ uhkailla pakolla, ettĂ€ on ihan koko kansan tasolla paneuduttava nĂ€ihin ihmissuhdeongelmiin, jotka aiheuttavat niin paljon hĂ€tÀÀ, mutta myös vaarallisia tekoja. Ei voida siirtÀÀ vastuuta jonnekin muualle, mutta ei myöskÀÀn syyttÀÀ muita tai puolustella ”ei meidĂ€n”… Pahoinvoiva kansa ei voi olla maailman onnellisin kansa muuten kuin joidenkin taloudellisten mittarien osalta. EikĂ€ Suomi enÀÀ niidenkÀÀn.

      TykkÀÀ

Kommentointi on suljettu.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close