Kanssakulkijoita tarvitaan 📱

Jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla aikuinen kanssakulkija!

Joillain tÀllainen kanssakulkija kaikenlaisissa hetkissÀ on oma vanhempi, mutta se voi yhtÀ hyvin olla kuka tahansa luotettava aikuinen. Minusta vanhempien on tÀrkeÀÀ myös huomioida, ettÀ tÀmÀ turvallinen aikuinen ei koskaan kilpaile vanhempien paikasta lapsen maailmassa. Kanssakulkija-aikuinen on lisÀnÀ lapsen elÀmÀssÀ!
TĂ€llainen kanssakulkija voi olla naapuri, harrastusten vetĂ€jĂ€, joku perhetuttu tai se kummi. MielestĂ€ni kummien asema on nykyisin ihan liikaa lahjojen hankkimista… Monelle lapselle ja nuorelle olisi paljon arvokkaampaa yhteinen aika ja yhteiset kokemukset. Erilaisten yhteisten tekemisten myötĂ€ luottamus kasvaa ja kummi voisi olla lapsen elĂ€mĂ€n hankalissa hetkissĂ€ niin lapselle kuin vanhemmillekin iso aarre. TĂ€mĂ€ ihmissuhde vaan tulee alkaa jo varhaislapsuudessa, sillĂ€ ei se enÀÀ murrosiĂ€ssĂ€ (useimmiten) synny. SitĂ€paitsi, vanhempien on hyvĂ€ muistaa, ettĂ€ murrosiĂ€ssĂ€hĂ€n omat vanhemmat ”ovat tyhmiĂ€, idiootteja, kalkkiksia” jne. SamanikĂ€inen muu aikuinen voi olla ”tosifiksu”.
Ei myöskÀÀn pidÀ unohtaa isovanhempien roolia. Jos ihmissuhde heihin on luotu lapsuudessa, se usein kantaa lÀpi elÀmÀn. Se turvallinen aikuinen voi olla myös iÀkkÀÀmpi ihminen, kunhan hÀn on luotettava ja aidosti lapsesta / nuoresta vÀlittÀvÀ.

❓Millainen on sinun panoksesi aikuisena kanssakulkijana?

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close