Huolihetki đŸ€”

MeillĂ€ ihmisillĂ€ – ainakin monella meistĂ€ – on taipumut murehtia kaikenlaisia asioita. Se vie paljon energiaa ja on useimmiten aivan turhaa. ErĂ€s tuttuni kertoi jokin aika sitten kĂ€yttĂ€vĂ€nsĂ€ tilanteen korjaamiseen erityistĂ€ ”huolihetkeĂ€”.

Jokaiseen pÀivÀÀ huolihetki

Jokaiseen pÀivÀÀn varataan viidestÀ viiteentoista (jopa 30) minuuttia huolihetkelle. MielellÀÀn tÀlle on vakioaika, esim. illalla ennen nukkumaanmenoa, On tÀrkeÀÀ, ettei tÀlle varata liikaa aikaa, ettei nÀin mahdollisteta huoliin hukkumista.
Vakioajan lisÀksi tarvitset kynÀn ja vihkon sekÀ rauhallisen paikan hetkellesi.
Kun on hetkesi aika, jĂ€tĂ€t puhelimen ym. laitteet pois ja keskityt asioihin, jotka sinua huolettavat. Kirjoitat vihkoon vasemman puoleiselle sivulle huolenaiheen ja oikealle sivulle lyhyen ja mahdollisimman konkreettisen ratkaisun ko. huoleen. MiettiessĂ€si ratkaisua, muista myös mahdollisuus kysyĂ€ itseltĂ€si: ”MistĂ€ voin saada asiassa apua?”. ÄlĂ€ uppousu liian syvĂ€lle huoliisi! Kun oma huolihetkesi on ohi, mutta huoli palaa mieleesi, muistuta itseĂ€si, ettĂ€ sinulla on jo asiaan ratkaisuehdotus. Sama pĂ€tee tilanteeseen, jos herÀÀt yöllĂ€ jo kĂ€sittelemĂ€si huolen merkeissĂ€. Jos taas herÀÀt uuden huolen takia, kirjoita se ylös vihkoosi, mutta etsi ratkaisu vasta seuraavassa huolihetkessĂ€. NĂ€in yöllinen huoli ei vie uniasi.
Muista myös seuraavana pÀivÀnÀ tarttua niihin toimenpiteisiin, joita itsellesi huolen ratkaisemiseksi aiemmin kirjasit.
TĂ€mĂ€ voi aluksi tuntua hankalalta, jopa hiukan teennĂ€iseltĂ€, mutta pÀÀstyĂ€si rytmiin, se voi olla hyvin vapauttavaa. 👍

⭐Joskus on pĂ€ivĂ€, ettei ole mielessĂ€ minkÀÀnmoisia huolia. Silloin voimme kiittÀÀ iloisena erinomaisesta pĂ€ivĂ€stĂ€!đŸŒ·

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close