Harmaaseen ei puututa đŸ‘źâ€â™‚ïžđŸ‘źâ€â™€ïžđŸ”Ž

Kela-tukien vÀÀrinkĂ€ytön ehkĂ€isyyn halutaan palkata ”Kela-etsiviĂ€”. Ok, minkĂ€s sille, sillĂ€ vÀÀrinkĂ€yttö on vÀÀrinkĂ€yttöÀ. Ilmeisesti asiassa liikkuu valtiontalouden kannalta merkittĂ€vĂ€t summat.

Samaan aikaan varakkaat yksityiset ja yritykset siirtĂ€vĂ€t varojaan verottajan ym. ulottumattomiin, mutta siitĂ€ ei niin ole vĂ€liĂ€. Nykyhallitushan ei ottanut edes hallitusohjelmaansa vuodesta 1996 alkaen ollutta harmaan talouden torjuntaohjelmaa. ”Esimerkiksi varakkaiden yksityishenkilöiden tai yritysten veronkierron torjumisesta hallitusohjelmassa todetaan vain, etteivĂ€t torjuntahankkeet saa aiheuttaa “suhteetonta hallinnollista taakkaa”. (Iltalehti 24.2.2024) Eri arvioiden mukaan veronkierto aiheuttaa Suomessa vuodessa useiden miljardien veromenetykset, mutta nykyhallituksen huoli asiassa on vain torjuntahankkeiden hallinnollinen taakka! Miljardit kerĂ€tÀÀn jostain aivan muualta…

2 vastausta artikkeliin “Harmaaseen ei puututa đŸ‘źâ€â™‚ïžđŸ‘źâ€â™€ïžđŸ”Ž

  1. Anitta Julkunen 27.2.2024 — 10:06

    Todella ikÀvÀÀ toimintaa joka usein kohdistuu vÀhÀvaraisiin monilla eri tavoilla.

    TykkÀÀ

    1. Minusta on kerrassaan kĂ€sittĂ€mĂ€töntĂ€, ettĂ€ valtion nykyisessĂ€ taloustilanteessa ei hallitusta kiinnosta harmaa talous, joka kuitenkin vie miljardeja veromarkkoja verottajan ulottuvilta. Samaan aikaan leikataan vĂ€hĂ€varaisilta – miljardeja.

      TykkÀÀ

Kommentointi on suljettu.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close