Miksi ihmeessä?

Miksi ihmeessä joku kuvittelee, että muut tahtovat maksaa hänen elämisensä, koska ”tukien varaan jääminen oli paras päätös sekä hänen itsensä että yhteiskunnan kannalta.” Näin 31-vuotias nainen antaa mallia nuorille siitä, miten voi vapaaehtoisesti jäädä työttömäksi ja elellä pääosin tukien varassa.
  Ensin sanon, että oikeasti tukea tarvitseville sitä tulee ehdottomasti antaa! Siinä ei mielestäni ole keskusteluvaraa yhtään.
Mutta, vapaaehtoinen työttömyys, jossa eletään muiden siivellä, se on rajatonta itsekkyyttä. Miksi muiden työllä ansaittuja veroeuroja pitäisi jakaa jollekin siksi, että joku ei halua tehdä omaa osaansa yhteiskunnan hyväksi. Ei niitä euroja sinne tukiin taivaasta tipu!
Olen ilmeisesti ilkeä ja vaikka mitä, mutta mielestäni vapaaehtoisesti työtön ei ole oikeutettu tukiin. Tuet ovat oikeasti apua tarvitseville ja ihan vaan mukavuuden takia työttömäksi jäänyt ei ole aidosti apua tarvitseva. Etenkin, kun samaan aikaan tukia pienennetään niiltäkin, jotka ovat todella aidosti tukea tarvitsevia ja esim. työtä hakevia. Ja työn vastaanottavia, jos sellaista on saatavilla.

Kyllä minä vähän mietin myös Ylen perustelua sille, miksi tästä henkilön toiminnasta tehtiin ohjelma. Tämä toimii nyt kannustimena niille, jotka haluavat vain nauttia elämästä ja elellä tukien varassa. Viesti on vakavalla tavalla väärään suuntaan kannustava.

3 vastausta artikkeliin “Miksi ihmeessä?

  1. lulunluona 12.1.2024 — 20:30

    Hyvä ytimekäs kirjoitus. Tämä aihe on minuakin viime aikoina mietityttänyt. Aivan kuin vapaaehtoisesta työttömyydestä haluttaisiin tehdä normaalia/hyväksyttävää..

    Tykkää

    1. Mun puolesta saa olla vapaaehtoisesti työtön, jos niin tahtoo, mutta vain ilman tukia. Muiden hyväksikäyttö oman elämän maksajana ei voi olla toivottavaa. Mielestäni ei edes luvallista. Kun joku tahtoo vaan olla ja elellä omien mieltymyksien mukaan, rahoitus siihen tulee myös olla muualta kuin yhteiskunnan kassasta.

      Tykkää

      1. lulunluona 12.1.2024 — 20:48

        Totta!

        Tykkää

Kommentointi on suljettu.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close