Sähköauton akku

Sähköauto on monen unelma, mutta ei sähköauton hankinta sittenkään taida olla ihan sitä, mitä meille halutaan kertoa. Meillehän kerrotaan, että sähköauto on ympäristöystävällinen hankinta. Onko se?

Uutisissa kerrotaan, että sähköauton akku on todella suuri ongelma jo pienessäkin kolarissa. Hyvin usein sähköauto akkuineen on kolaritilanteen jälkeen matkalla – mappi Ö:n. Akun korjaaminen kun on sekä kallista että osassa akkumalleista mahdotonta. Asiasta lisätietoa mm. https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/4f9e329c-afec-44a1-baf0-d10a2efcfe82?_gl=1*13dk4tn*_ga*NTAyNjAzODA5LjE3MDQ4ODA2ODE.*_ga_3L539PMN3X*MTcwNDkwMzM3OC40LjAuMTcwNDkwMzM3OC4wLjAuMA..
Uutisissa kerrotaan myös, että sähköauton akun valmistus tuottaa ilmakehään huomattavasti enemmän hiilidioksidia kuin polttomoottorimallien valmistaminen. Tämän myötä sähköauton tulisi olla pitkään käytössä, että sähköauton nollapäästöisyys tulisi korvattua.

Vielä yksi iso ongelma: sähköauton akuille ei Suomessa(kaan) ole kierrätysjärjestelmää. En tiedä, miten käytöstä poistetut sähköautojen akut säilytetään Suomessa, mutta maailmalla niitä säilytetään esim. konteissa.

Ei, en ole kateellinen sähköauton omistajille! Minusta vaan tämä muutos on tehty menemällä ajattelematta kokonaisuutta. Ympäristöystävällisyys kun materian kohdalla pitää sisällään myös tuotteen käyttöajan päättymisen jälkeen tarvittavat toimenpiteet. Ne sähköautojen osalta on tekemättä,

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close