Niin erilaiset fiilikset

Vallan huipulla niin erilaisilla fiiliksillÀ 

On aika jÀnnÀ vertailla politiikan huipulta kuultuja vuodenvaihteen puheita. Kun toisessa korostuu kaikenlainen surkeus ja toisessa tulee esille kriisienkin keskelle edes hiukan toivoa, on helppo ymmÀrtÀÀ, miksi (ainakin minulle) jÀlkimmÀinen oli se Oikea Puhe uuden vuoden alkaessa.

PÀÀministeri muistutti todella vankasti kaikenlaisesta kurjuudesta, mitĂ€ alkanut vuosi tuo tullessaan. Erityisesti Suomen velkaantuminen ja varoitus rajuista toimenpiteistĂ€ oli esillĂ€. Yksi kannustava lause -jossa siinĂ€kin viittaus kiperiin tilanteisiin- ei kyllĂ€ pehmittĂ€nyt tippaakaan puhetta. Ainakaan minun mielessĂ€ni. MinĂ€ jĂ€in kovasti kaipaamaan edes hiukan positiivisempaa ja tavallisia ihmisiĂ€ kannustavaa ajatusta…

Tasavallan Presidentti puhui vahvasti ulkopolitiikan nĂ€kökulmasta. Vaikka maailman tilanne on kovin epĂ€vakaa, Niinistö kyllĂ€ toi esille vahvasti ajatuksen rauhan vĂ€lttĂ€mĂ€ttömyydestĂ€. ”Rauhan asian ajaminen ei ole heikkoutta, toisen posken kÀÀntĂ€mistĂ€. Rauha on aina voitto.” Toinen kannustava ajatus oli: ”Suomi selviÀÀ mistĂ€ tahansa eteensĂ€ tulevasta tilanteesta, kunhan pidĂ€mme huolta toisistamme ihmisinĂ€.”

👍Niinistö vielĂ€ lopetti puheensa meille jokaiselle esittĂ€mÀÀnsĂ€ uudenvuodenlupaukseen: ”Nyt esitĂ€n yhteistĂ€ uudenvuodenlupausta: ettĂ€ kohtaamme toinen toisemme reilusti, toista ymmĂ€rtĂ€en, ihmisyyttĂ€ kunnioittaen ja perinteistĂ€ yhteyttĂ€mme ja luottamustamme vaalien.” TĂ€hĂ€n lupaukseen voin kyllĂ€ yhtyĂ€ tĂ€ysillĂ€!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close