Mietityttää 🤔

Uutisissa kerrotaan, että kokemus yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta on jatkanut laskuaan maaliskuun Kansalaispulssi-kyselyssä. Vuosi sitten 77% suomalaista piti yhteiskuntaa vähintään melko oikeudenmukaisena, Tilanne on muuttunut merkittävästi, sillä helmikuussa 2024 luku oli 63% ja nyt (maaliskuu) enää 56%. Tosin, en yhtään ihmettele muutosta…
Merkittävä muutos on sekin, että hallitukseen luottaa nyt ainakin melko paljon 38% ja poliittisiin puolueisiin 28%. Tämä tulos (menossa kierros nr 54) on joka kuukausi vuodesta 2020 alkaen toteutetun kyselyn heikoin tulos! Kyselyn aineiston keräsi Tilastokeskus, joten siinä ei ole mukana poliitikkojen vaikutuksia lopputulokseen.

Tämän kaiken keskellä uutisoidaan pitkin maailmaa, että Suomi on jälleen maailman onnellisin maa. Onnellisuuden osalla ratkaisee paljon se, mitä kysytään ja miten sekä se, keneltä ja missä kysytään. Minun silmissäni Suomi ei kokonaisuutena ajatellen ole onnellinen. Osa tietenkin on onnellisia (niin kaikkialla!), mutta täällä on todella paljon pelkoa, vaikeuksia ihan arjesta selviämisessä ja yksinäisyyttä. Nämä asiat eivät kuulu onnellisuuteen.

Mietityttää, miten tästä tilanteesta noustaan ja saadaan ihmisten elämä paremmalle pohjalle ja mieli onnellisemmaksi. Paljon on tehtävää.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close