Kunnon kusetus đŸ€Ź

KyllÀ tÀmÀ on jo kunnon kusetus hallitukseltamme!

Hallitusohjelmassa sanotaan: ”Hallitus panostaa ennaltaehkĂ€iseviin toimenpiteisiin, kuten etsivÀÀn nuorisotyöhön ja nuorten työpajoihin.” ja voi niitĂ€ hurskaita puheita ennen vaaleja, miten nuorten ongelmiin paneudutaan ja tehdÀÀn sitĂ€, tĂ€tĂ€ ja tota parannusta. Onhan se niin, ettĂ€ ei vaalilupauksiin pidĂ€ koskaan uskoa, mutta kusetuksellakin on rajansa.
Ennen vaaleja luvattiin parannuksia ja asia kirjattiin oikein hallitusohjelmaankin. Tuo ennaltaehkĂ€isy on jĂ€ttisuuressa merkityksessĂ€ kokonaistilanteessa. Tarvitaan resursseja, joilla nuorisotyöntekijĂ€t ovat nuorten saavutettavissa ja nuorilla on turvallinen aikuinen paikassa, jonne kynnys on matala. Hallituksen vastaus tĂ€hĂ€n on, jotta leikataanpa nuorisotyörahoista 4,6miljoonaa muihin tarpeisiin. Nyt sanon kyllĂ€ sen ruman sanan niinkuin se on: helvetti. đŸ€Ź

TietĂ€vĂ€tkö nĂ€mĂ€ leikkaajat, ettĂ€ esim. ”Nuorisotutkimusseuran vuonna 2020 teettĂ€mĂ€ssÀ tutkimuksessa kerrotaan etsivĂ€n nuorisotyön ja työpajatoiminnan olevan kustannustehokas keino ehkĂ€istĂ€ nuorten syrjĂ€ytymistĂ€ ja tuottavan julkisen talouden sÀÀstöjĂ€.” LisĂ€ksi SPR toteaa: ”Nuorten ja nuorten aikuisten yksinĂ€isyys on lisÀÀntynyt niin, ettĂ€ se on jo hĂ€lyttĂ€vĂ€llĂ€ tasolla, kertoo helmikuinen SPR:n yksinĂ€isyysbarometri. LĂ€hes puolet 15–24-vuotiaista vastanneista kokee yksinĂ€isyyttĂ€ sÀÀnnöllisesti.”
On hyvÀ muistaa, ettÀ Valtiotalouden tarkastusviraston mukaan yksi syrjÀytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle noin 1,2 miljoonaa euroa. Siis yksi syrjÀytynyt nuori!
Nyt hallitus on jo leikannut tuon 4,6miljoonaa ja mahtaakohan olla tulossa (veikkaan, kyllÀ on) uusia leikkauksia kehysriihessÀ. On aivan turhaa puhua kauniita sanoja ja antaa lupauksia, kun teot kertovat totuuden: ei pÀtkÀÀkÀÀn kiinnosta!

EntisenĂ€ nuorisotyöntekijĂ€nĂ€ (25vuotta!) sydĂ€meen sattuu. Nuoret tarvitsevat turvallisen ja luotettavan rinnallakulkijan auttamaan elon karikoiden ohi. Siihen ei riitĂ€ joku vuoden tai muutaman vuoden hanke, vaan pitkĂ€kestoinen ja jatkuva työ nuoria kohdaten heidĂ€n omissa kuvioissaan. Siihen tarvitaan etsivÀÀ nuorisotyötĂ€ – jatkuvasti.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close