Asumisen aatoksia 🏠

Uutisissa kerrotaan, ettÀ joka kolmatta kiinnostaisi maallemuutto, mutta palvelujen saatavuuden epÀvarmuus estÀÀ aikeen toteuttamisen. Kun kuuntelee hallituksen ja yleensÀkin poliitikkojen puheita, epÀily on aiheellinen. Palvelut keskitetÀÀn yhÀ enemmÀn suuriin yksiköihin jotka sijaisevat suuremmissa kaupungeissa. Kun kulkeminen on jo nyt kallista, ja kallistuu kaiken aikaa, ei sekÀÀn houkuta siirtymistÀ kauemmas palveluista. Surullista, sillÀ monelle maaseudulla asuminen voisi olla erinomainen ratkaisu oman hyvinvoinnin kannalta.

Toiseksi uutisissa kerrotaan, ettÀ pienistÀ asunnoista on jopa ylitarjontaa ihmisten halutessa yhÀ suurempia koteja. Kun kuuntelee pankkivÀkeÀ, tulee mieleen ajatus. iso sen olla pitÀÀ, vaikka rahaa siihen ei olekaan. Ei tÀstÀ kovin kauaa ole, kun joku poliitikko kertoi, ettei nÀitÀ pieniÀ asuntoja saisi edes olla. Ihmisen ei hÀnen mielestÀÀn kuulu asua esim. yksiössÀ. Olen eri mieltÀ! On monia syitÀ asua pienessÀ asunnossa; sekin kannattaisi huomioida. Osalle syy on raha (pieni on halvempi), mutta osalle syy voi olla vaikka vÀhempi siivous tai se, ettÀ viettÀÀ kotona eri syistÀ kovin vÀhÀn aikaa. Miksi pitÀisi maksaa neliöistÀ, joihin ei oikeasti ole tarvetta?
MinÀ esim. soisin kovasti nÀiden minitalojen lisÀÀntymistÀ. PieniÀ minitaloyhteisöjÀ, joissa on sitten yhteisiÀ tiloja esim. saunan, pyykkituvan ja yhteisen kokoontumistilan merkeissÀ. TÀllaisiahan on monia esim. Tanskassa ja siellÀ asuvat kehuvat niitÀ. Tanskassahan on tÀllaisia myös esim. erilaisista sairauksista (esim. alzheimer, liikuntavammat ym.) kÀrsiville huomioiden heidÀn erityistarpeet.

Asuminen on hyvin yksilöllinen asia. Minusta on tÀrkeÀÀ, ettÀ on olemassa erilaisia mahdollisuuksia erilaisten ihmisten tarpeiden mukaan.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close