Pikkumökki pihalle

Todella kauan sitten asuin jonkin aikaa silloisen kihlattuni kanssa pienessä mökissä erään omakotitalon pihassa Turussa. Pikkumökki oli rakennettu talon omistajan äidin kodiksi, mutta äidin nukuttua pois, he halusivat vuokrata mökkiä. Mökissä oli pieni terassi, tupakeittiö tai nykyisin kai sanotaan avokeittiö ja pieni makuunurkkaus sekä wc. Suihkua ei ollut, vaan suihkussa piti käydä omakotitalon alakerrassa. Se olikin lopulta syy muuttoon, sillä muuten viihdyimme siellä hyvin.

Nyt törmään usein netissä ihaniin pikkumökkeihin, joista esimerkkinä ylläolevat kuvat. Jos haluat katsoa hurjan määrän mitä erilaisempia pikkumökkikuvia, laita Facebookissa hakusanaksi ”Tiny Homes”. Toki ihan normihaullakin löytyy esim. hakusanoina ”Minitalo” tai ”Pieni mökki”.

Tiedän, että kaikenlaiset ns. asiantuntijat sanovat, ettei noin pieniä asuinrakennuksia saisi edes olla, vaan asuntojen on oltava merkittävästi isompia. Minä vaan kuulun siihen joukkoon, joka haluaisi asua jossain tuollaisessa pihamökissä jonkun omakotitalon pihan laidalla. Minusta on aivan turhaa maksaa isoista neliöistä, jos niihin ei ole tarvetta. Nykyasunnossanikin on vain n. 30neliötä ja riittää hyvin.
Pihamökissä kyllä pitäisi olla mukavuudet. Ikä on tässä asiassa muuttanut minuakin. Aiemmin olisi passannut vanha mummonmökki jopa ilman sähköäkin.
Kun olen kierrellyt työn merkeissä pitkin Suomea, olen hyvin usein nähnyt, miten omakotitalojen pihoilla on alue, joka ei ole missään käytössä. Aatelkaapa, jos siellä olisi soma pikkumökki, jossa asuisi esim. ikäihminen. Se voisi tuoda paljon iloa monen elämään!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close