Ei ole leikin asia!

Kun lukee uutisia, tulee olo, ettÀ ovatkohan aiemmat leudot ja usein vÀhÀlumiset talvet vieneet monelta taidon selvitÀ tÀmÀnhetken kelissÀ!
Lumilinnoista on kautta aikojen varoteltu mahdollisuudesta katon pettĂ€miseen. Pakkaseen pitÀÀ osata (ja viitsiĂ€…) pukeutua kunnolla. Alkoholi on vaaraksi kovalla pakkasella – ja varhaisteineille aina. En ala luetella kaikkia asiaan liittyviĂ€ ongelmia, mutta haluan mainita asiaan liittyvĂ€t sankarit: poliisikoirat!

VĂ€hĂ€n aikaa sitten pieni poika selvisi romahtaneesta lumiluolasta vain poliisikoiran tarkan vainun ja pelastajien lopulta nopean työn ansiosta. EikĂ€ ole kauaa, kun poliisikoira pelasti ilmeisesti itsetuhoisen henkilön lĂ€hellĂ€ jÀÀtymistĂ€ olevassa tilassa. Viimeisin on eiliseltĂ€, kun kaksi 13-14-vuotiasta poikaa oli ollut tietojen mukaan nauttimassa alkoholia pakkasessa. Pojat olivat joutuneet erilleen ja olivat todella huonossa kunnossa (eivĂ€t kyenneet edes apua huutamaan!) pakkasessa. Poliisikoira löysi pojat ja heidĂ€t saatiin turvaan viime hetkellĂ€.
Ei ole leikin asia sen paremmin mennĂ€ lumilinnaan, jonka rakenteita ei ole varmistettu tai mennĂ€ pakkasella törttöilemÀÀn ulos. JĂ€rjen kĂ€yttö on sallittua – jopa toivottavaa!

Poliisikoirat ovat usein niitĂ€ todellisia sankareita! 🏆🏆🏆

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close